MIN OPTIMALE RESTITUSJON

Jeg får daglig henvendelser på hvor ofte jeg trener styrke, løper og holder meg i aktivitet, men ikke nødvendigvis så mange spørsmål om hvordan jeg restituerer og hviler. For tro det eller ei, det er like viktig som selve treningen. Om ikke mer. Og jeg hviler nok mer enn du tror?

For meg handler restitusjon om mye mer enn bare hvile fra selve treningen. Bare det å koble ut sosiale medier og ikke føle at jeg er «på» til enhver tid er restitusjon i seg selv.
Etter at jeg startet med Instagram og blogg i 2013 har jeg nok laget innhold hver eneste dag. Helt utrolig å tenke på hvor mye innhold jeg egentlig har laget, men det har vært moro og jeg liker det fortsatt veldig godt. Men, jeg har blitt bedre på å logge av når jeg føler for det. Legge bort mobilen, ikke nødvendigvis finne opp kruttet hver dag og heller kose meg med familien med god samvittighet når jeg føler for det. Akkurat det føles godt, og jeg vet jo at jeg ikke mister dere selv om jeg tar meg litt fri innimellom.

Restitusjon for meg kan være å sove lenge om morgenen, ta meg en kaffe og en god frokost. Gå en tur med Snatchy, bade i skogen med barna, reise på hytta med og uten familien og kanskje se Netflix eller my guilty pleasure; The Real Housewife» på TV en hel kveld.

Nå har jeg spist pizza til middag tre dager på rad, og det uten et gram dårlig samvittighet. Jeg er nok mer rund i kantene enn du tror og unner meg gjerne noen glass hvitvin gjennom uka.
Når det er sagt elsker jeg trening, og etter at jeg fant CrossFit har treningen blomstret opp mer nå enn for bare noen år siden. Løpingen har avtatt litt og jeg har slitt litt med motivasjonen. Om det er fordi hinderløp sesongen har uteblitt på grunn av korona vet jeg ikke, men for meg er jeg litt sånn av og på med løpingen. Og det er vel greit tenker jeg. I hvert fall i visse perioder.
Er i en god flyt nå med alt fra 4-5 økter i uken og hvile 3-2 dager i uken. Det passer for meg og jeg føler jeg er i god balanse. I tillegg elsker jeg alle turene jeg får i skogen med Snatchy. Utrolig befriende å ikke alltid sette seg i bilen!

Det jeg derimot MÅ jobbe med er å få mer søvn. Jeg sover for lite og det vet jeg. Legger meg altfor sent og klarer ikke dra rumpa ut av sofaen før nærmere midnatt, men ettersom jeg er en morgenfugl spretter jeg gjerne opp av senga før 07.00? Jeg vet, helt utrolig når du faktisk har så store barn at du egentlig kan sove til 9-10. Men jeg har alltid likt å få mye ut av dagen, og kaffekoppen frister mer enn søvnen for å si det sånn?☕️

Men restitusjon er viktig. Hvile fra treningen, spise godt, ha det godt, sove nok, og ta hensyn til både kropp og hode. Har jeg en dag hvor jeg kjenner at jeg ikke har lyst å trene eller orker å trene kan jeg enkelt droppe det uten at det skal tynge meg mer.

Nå som det er sommerferie kan det være en gyllen mulighet til å koble av med familie og venner. Ta deg litt fri med god samvittighet og tren når du har lyst og vil. Kanskje gjør du som resten av Norge med norgesferie på den ene toppen etter den andre. Det er i hvert fall trening i seg selv?

Vi har leid bobil og reiser neste torsdag. Ruta er ikke lagt, vi har ikke leid en eneste campingplass men har med både hund og barn. Kan bli veldig spennende ettersom jeg er av den typen som liker forutsigbarhet mens Jørgen mener vi skal ta alt på sparket. Erfaringsmessig funker det hvert år så det går vel bra i år også??

Ønsker dere en fin kveld! Kommer snart noen tips på korte ferieøkter dere kan kjøre med hele familien. Husk at det trenger ikke være så lange økter for å bare holde kroppen i gang i sommer!

Camilla?

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer