NORGESFERIEN 2020 | Sørlandet

annonse Kroken Caravan Kløfta

Det var tidligere i vår at vi fikk en telefon fra Kroken Caravan om vi kunne tenkt oss å leie en campingbil i sommer. Det var akkurat som de hadde lest takene våre, for vi på det tidspunktet hadde vi akkurat bestemt oss for å teste ut campinglivet. Med en valp på 5 mnd er det håpløst og helt uansvarlig å gå topptur på topptur, så sommerferien i år har sine begrensninger. På godt og vondt, for jeg kjenner jeg savner å gå de litt lengre fjellturene vi hadde i fjor og året før. Men, når det er sagt klager vi ikke. Campinglivet er litt som å bo i båt. Intimt og koselig, og etter tips om å ta med overmadrassen i køya sover jeg som en prinsesse.

Campingbilen er en Mercedes Hymer (helintegrert) med god plass til 2 voksne, 2 barn og hund. Sengene er nydelig, kjøkkenet har det vi trenger og kjørekomforten er ikke noe å si på. Evig takknemlig for at jeg har en stødig mann som kan kjøre stor bil, for jeg føler meg ekstremt trygg selv på de smaleste veiene.

DAG 1 – 3

Vi reiste fredag til første stopp, Stretere Camping 3,5 km fra Stavern. Stavern har vi vært med båt tidligere, og heldigvis er været med oss i år også. Fresh campingplass med rene toaletter/dusjer, sandstrand rett i nærheten, fotballbane og en liten gåtur (6 km langs vannkanten) til Stavern. Man bor veldig tett på hverandre her, og i tillegg er det mange fastboende på området, men alt i alt en fin plass å campe.

Campinglivet er digg det altså, men jeg kjenner jeg fort blir litt rastløs. Vi er nødt til å gjøre noe ellers blir dagene lange, så det blir en del bading, turer, fotball og lek. Kan ikke huske sist Jørgen og jeg spilte kort og drakk baileys, men det har det også blitt litt av?

På ettermiddag tok Jørgen og jeg en taxi t/r til Stavern for litt sushi og is ettersom Snatchy var såpass sliten etter å reise (lite søvn). Hun koser seg i sola, og nyter å være ute store deler av dagen. Takk og lov for fint vær, for våt hund i en campingbil er kanskje ikke drømmen?

Dag 3 – 5

På søndag gikk turen videre til Sørlandets Feriesenter i Risør. En campingplass nær kysten med masse fine bademuligheter. Litt skrått terreng her, men heldigvis er Jørgen god på å sette bilen i vater slik at vi kan sove uten å ligge skjevt. Det er mye å tenke på med bobil, men det er enn veldig fin og komfortabel måte å komme seg rundt om i landet på.

Sørlandets Feriesenter har både badebasseng, utleie av båter, fine bademuligheter, restaurant og kiosk så et fint og familievennlig sted for store og små.

Sklir rett inn på Campingplassen?

I dag har jeg faktisk ikke gjort stort annet enn å se på gutta bade, drikke kaffe, gå tur med hunden og hørt på lydbok. Har faktisk litt lopper i rumpa, men samtidig har jeg vel godt av å koble litt ut også. Vi gleder oss til å komme oppover Vestlandet for litt mer turmuligheter. Det finnes sikkert noen fine turer her også, men det er noe eget med naturen på Vestlandet.

Var innom Valle en rask tur for å hilse på Julia og Roger på veien også! Veldig koselig havn med restaurant og bademuligheter!

Ønsker dere en fin dag så skriver jeg mer om ruta vår når vi beveger på oss i morgen! Vi vet ikke hvor vi skal i morgen, men retningen er i hvert fall Kristiansand.

Ønsker dere en super dag!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer