NORGESFERIEN 2020 | VESTLANDET DEL 3

Ja nå har jeg ikke blogget siden søndag, men vi har kost oss utrolig mye på tur. Sist jeg skrev var vi på Sørlandet i Kristiansand, men nå har vi endelig bevegd oss oppover mot fineste Vestlandet. Det er jo her vi trives best, og det har vært noen helt utrolige dager med enda mer utrolige steder å besøke.

Jeg sier det igjen, ta ferie når vi skal ha sommerferie for været slår aldri feil☀️?

Enkel frokost før avreise:)
Og en liten svipptur innom Aquarama i Kristiansand før vi dro til Egersund! Alltid suksess med bading!
Møtte på denne solstråle i Kristiansand også! @marenerdvik

Dag 10-11 Kristiansand / Rullesteinstranda Sandviga / Egersund

Etter noen late dager på Sørlandet begynte vi å kjøre oppover mot Stavanger. Vi bestemte oss for å kjøre Nordsjøvegen (litt lengre enn motorveien E39 fra Flekkefjord) for da fikk vi en biltur med masse flott natur på veien. Turen oppover fra Kristiansand til Egersund tar normalt 3 timer med bil, men vi bestemte oss for å besøke Brufjellet (Sandviga stranda ved Brufjellet) på veien.

Angrer ikke et sekund!

Stedet heter Brufjellet og stranda heter Sandviga. Den består av masse stein, og er rett og slett en liten bortgjemt perle (absolutt verdt de hvite joggeskoene mine?)

På vei inn til Sandviga stranda før stien!

Fra Roligheten ved Åna-Sira kan du komme opp på en fjelltopp helt ytterst ved havet. Det er ulike stier man kan gå opp og de er merket med røde og blå løyper. Avhengig av vanskelighetsgraden og målet med turen.

Ettersom Snatchy ikke kan gå så mye stigning i år valgte vi den blå og enkleste ruta. Det var et heng på slutten der hvor vi måtte bære henne ned, men ellers gikk det veldig fint.

Du kommer deg til dette stedet ved å kjøre FV44 mellom Flekkefjord og Sira. Ta deretter av mot Roligheten som ligger ved Åna-Sira. Vi fikk parkering på p-plassen (men greit å være tidlig ute for den var ikke stor) Turen i seg selv er på 1 km så den var ikke lang, men ønsker du en mer krevende tur kan du besøke Brufjellhålene. Vi hadde veldig lyst å ta denne turen, men fikk det ikke til pga valpen. Det skal visst være noen fantastiske grotter som er gravd ut av havet før fjellet steg etter istiden. Det var kjempe mange som tipset oss om denne turen, men det får bli neste gang

Etter å ha badet noen timer satt vi oss i bilen for å kjøre til Egersund. Da var det veldig fristende å sende fineste @IngerInDubai en melding. Er så lenge siden sist vi så hverandre, og veldig stas å møte den fine familiene hennes. Mamma´n til Inger hadde bakt kanelboller til guttas store glede så her kosa vi oss. Avslutta kvelden med å bestille pizza og campe i byen for så reise videre oppover mot Odda neste dag. Vi dro rundt kl. 07.00 ettersom turen opp til Odda skulle ta drøye 5 timer.

Fine Inger❤️

Dag 11-12 Egersund – Odda

Som jeg skrev over reiste vi tidlig fra Egersund for å komme oss oppover til Odda Camping. Fortsatte på Nordsjøvegen, og kom oss opp til Stavanger. Her måtte vi ta båt fra Mortavika og over til Arsvågen. Ikke lange turen, og båtene går hvert kvarter. Så «no stress» med å rekke ferja.

Etter noen lange timer i bil bestemte vi oss for å stoppe på Etne Rasteplass. Beste valget vi har gjort for her var det fint! Gutta fant en klippe så det ble bading og «dødsing» et par timer etterfulgt av matpause og tur med Snatchy?☀️

 

Jeg kan ikke få sagt det nok ganger. Stoppene fra A til B er så koselig, og det er så digg å glemme klokka innimellom.

Odda camping❤️

Vi ankom Odda Camping sent på ettermiddagen, og har vært veldig heldige med plass hver eneste gang. Mer bading, fine stier å gå tur på, og egentlig en stille og rolig campingplass. Ikke så mye aktiviteter for gutta, men så lenge vi har en fotball, kortstokk og et vann å bade i kommer vi veldig langt.

Utsikten 100m fra campingplassen!

Stod opp grytidlig dagen etter (ikke noe sovehjem dette her…?) for å reise opp til Bondhusvatnet som var en 30 min kjøretur fra Odda Camping. Skriver mer om det i neste innlegg for det må dere faktisk få med dere.

Totalt har vi hittil hatt 17 timer med effektiv kjøring ++ masse pauser. Veldig fin måte å se reise på, se landet vårt og ikke minst komme tett på familien sin. (Kanskje på godt og vondt, men det er veldig koselig også)

Snakkes snart igjen!

(Fortsatt ikke trent på ferien?)

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer