HVA JEG ALLTID HAR I SKAPET TIL SMOOTHIE + OPPSKRIFT!

Smoothie går på høykant om dagen, og ikke bare for min del. Barna har endelig begynt å bevege seg inn på kjøkkenet for å lage noe selv, og selv om det bare er for en smoothie er jo det kjempe fremskritt ? Jeg smører fortsatt matpakker osv, men det er helt greit. Da vet jeg i hvert fall hva de får i seg♥

Ettersom de har blitt så glade i smoothie sørger jeg alltid for å ha basisvarer tilgjengelig. Det jeg alltid har i skapet / kjøleskapet er:

 • frossen frukt & bær (skogsbær, bringebær, jordbær, blåbær, ananas, mango og bjørnebær)
 • bananer og avokado (evt. fryser jeg de bananene som begynner å bli brune)
 • melk, juice, soyamelk, yoghurt eller Biola
 • fersk frukt til å pynte med eller putte i smoothien (eple, banan, appelsin, bringebær etc)
 • havregryn (metter bra om det er lenge til mat)

De fikser seg gjerne en smoothie før de drar på trening som gjerne inntaes etter treningen. Fordelen med smoothie er at man aldri trenger å følge en oppskrift så lenge man har noen fryste bær, litt væske og noe grønt av noe slag. Putter du i noe fryste brokkoli (stilken) eller litt grønnkål smaker det ingenting i selve smoothien♥

Ukas Supersmoothie med bjørnebær

1 – 2 porsjoner

INGREDIENSER

 • 1 neve fryst bjørnebær
 • 3-4 skiver fryst avokado
 • 1 banan
 • 1 neve fryst grønnkål
 • 1 ts kakaopulver
 • 4-5 isbiter
 • 1 ts rødbetepulver (kan sløyfes)
 • 2-3 dl melk

TOPPING

 • eplebiter
 • chiafrø
 • rå sjokolade
 • kokosflak

Mikse dette sammen i en blender og topp med hva enn du måtte finne i skapet. Jeg brukte det jeg hadde, men du kan fint bruke både havregryn, mandelsmør, frukt, sjokolade og andre spennende frukter??

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer