BESTE INTERVALLEN PÅ LENGE!

Nå har jeg hatt en bloggpause (noe lengre enn jeg ønsket meg), men livet skjer og det har vært mye den siste tiden. Føler jeg skriver dette hver gang , men regner med mange av dere kjenner dere igjen. Hverdagen er hektisk men samtidig liker jeg jo at det skjer mye!

Jeg har vært veldig av og på med løpingen det siste året, og etter mye tung styrke har jeg nå bestemt meg for å sette meg et realistisk mål fremover. Setter jeg det for høyt føler jeg meg bare mislykka, så da er det bedre å «safe» og samtidig føle på masse mestring. Nå blir det minst 1 INTERVALL i uka, og jeg skal selvsagt legge de ut jevnlig. Tenker fredager er en fin dag ettersom det er den dagen jeg har lagt ut alle de tidligere løpeøkten mine de siste årene.
Ukas intervall kommer nå ettersom jeg løp denne i dag (og gledet meg til å dele den med dere!), men tenker at fredager fremover blir INTERVALL dager her på bloggen.

OPPVARMING

I dag tok jeg meg god tid til å varme opp så jeg gikk i greit tempo i 10 min med 2% stigning for deretter å løpe de siste min på den stigningen og farten jeg skulle ha. Kroppen føltes bra i dag!

HOVEDDEL

1. 4 min løp på 3% stigning og 12 km/h

2. 4 min løp (45/15 sek) på 6% stigning og 13 km/h

3. 4 min løp på 3% stigning og 12 km/h

4. 4 min løp (45/15 sek) på 6% stigning og 13 km/h

Hvile 2 min mellom hvert drag. Aktiv hvile, det vil si at jeg går på mølla i pausene.

Som du ser over har jeg drag 1 og 3 på 4 min sammenhengene, mens på drag 2 og 4 deler jeg opp 4 min ved å løpe i 45 sek, pause 15 sek x 4. Totalt 4 min. Varierer også stigningen på de ulike dragene!

Viktig å påpeke at hastighet og stigning er veldig individuelt. Jeg kunne nok pushe meg hardere i dag enn jeg gjorde, men for meg var det bare godt å føle på mestring. 

AVSLUTNING

Gå/små løp (om du orker) i 5 min. Evt gjør også litt tøying av hofte, bakside lår og ankler om du har tid. Jeg rakk dette i dag – super godt!

Etter intervallene var det godt å komme seg en tur ut i skogen for å gå av seg litt syre i låra. Det er fordelen med å ha hund – man må ut på tur uansett vær❤️ Heldig meg som har lånt niesen min Mille en hel uke!

Ønsker dere en super søndag! Håper du finner litt inspo til å løpe!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer