DEILIG INTERVALLER MED KORTE DRAG!

Nå er jeg skikkelig stolt av meg selv, for jeg startet faktisk uka med intervaller! Er alltid litt tungt å komme i gang, men desto mer deilig er det når svetten renner og du faktisk har gjennomført♥ Tror jeg kan takke dere for å hente inspirasjon når det er tøft!

På dagens intervall «safet» jeg litt, men for meg var det viktigste å bare løpe. Nå vet jeg også at jeg har mer å gå på så neste gang skal jeg gi alt! For meg var det bare deilig å kjenner på mestringen av å ha gjennomført så jeg er super happy!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe. Evt. kan du legge deg til i løpegruppen min på STRAVA, den heter Kom i gang med Camilla.

UKAS INTERVALLER

Oppvarming

Jeg brukte god tid på oppvarming, og jeg tror jeg gikk/løp i ca 15 minutter. Intervallene oppleves bedre når kroppen er skikkelig varm, og det er godt at pulsen har fått jobbet litt før selve dragene. Jeg merker også at jeg er mer mentalt forberedt, og hodet er på plass. Er det noen av dere som bruker kortere eller lengre tid på oppvarmingen?

Hoveddel

  • (30 sek / 15 sek x 10 drag) x 3 runder
  • 3 min aktiv pause mellom hvert 10. drag
  • mål om samme hastighet på alle dragene (jeg endte opp med å justere opp underveis)
  • 2% stigning om du løper på mølle, men denne kan fint løpes ute også
  • tempo skal være hardt ettersom dragene også er korte. (Kun 15 sek pause for å holde pulsen oppe)

Her er dragene korte så her må man trøkke på litt for at dette skal bli en hard intervall. Jeg visste ikke helt hvor høy hastighet jeg skulle startet med, og jeg safet den nok litt mer enn jeg trengte. Startet med 13 km/h på 2% stigning, økte til 14 km/h på andre runde og avsluttet på 15 km/h de siste 10 dragene. Jeg skulle nok ha kjørt 15 km/h på alle dragene, men det skal jeg teste neste gang om kroppen og hodet er med!

Slik gjør du:

Start med å løpe 30 sek på og hoppe av i 15 sek. Dette skal du gjøre 10 ganger. Dette er første runde av 3 runder. Ta 3 min pause (aktiv hvile) hvor du går/småløper på mølla til runde nummer to. Gjenta 30 sek/15 sek 10 ganger før ny 3 min hvile. Så tar du og kliner til med den siste runden, 30/15 sek x 10 drag. Dette er en skikkelig quick fix dere og jeg håper du tester den ut! Følelsen etterpå er ubeskrivelig!

Avslutning

Avsluttet med å gå rolig de siste 5 minuttene. Masse lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer