TIDENES ENKLESTE GLUTENFRIE PROTEINBRØD

Det er så deilig at inspirasjonen på kjøkkenet begynner å komme tilbake, for etter diagnosen cøliaki i fjor har det vært lite action på kjøkkenet. Jeg mistet totalt gleden av å lage mat, har vært matlei og egentlig ganske frustrert. Men tidligere i uken bakte jeg dette glutenfrie brødet som ble altfor godt til ikke å deles. Oppskrift kommer selvsagt her👇🏼

OPPSKRIFT PÅ GLUTENFRITT BRØD

Du trenger:

  • 3 egg
  • 2 ts bikarbonat (natron)
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 5 dl glutenfri havregryn
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner

Slik gjør du:

Visp eggene godt sammen med en gaffel og tilsett resten av ingrediensene. For å få ekstra utbytte av linfrøene kan du knuse de også før du har dette i deigen. Bland godt med en slikkepott (gjerne spar litt av både linfrø og solsikkekjerner til å strø på toppen). Bruk slikkepotten til å fordele deigen utover i brødformen (bruk bakepapir) i og sett i ovnen på 180 grader. Nederste rille (over/undervarme) i ca 30-35 min.

TIPS: Dette brødet inneholder meieriprodukter så det må enten være i kjøleskap eller bli fryst. Ellers blir det fort dårlig.

Lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer