LYST PÅ EN INTERVALL UTE?

Først må jeg bare si heia dere! Er så mange som løper intervallene mine, både på mølle men også ute. Som dere vet har jeg tidligere løpt mye på mølla, men etter å ha slitt litt med motivasjonen har jeg endelig funnet gleden i å løpe igjen. Men denne gangen blir det faktisk flere løpeturer ute enn inne!

Det er fredag så her kommer en INTERVALL dere kan løpe ute (eller på mølla selvfølgelig om du har det hjemme) Denne skal være litt tøff, men du kan selvsagt gjøre den akkurat som du vil. Intensiteten styrer du selv, men bare forsøk å presse deg litt

INTERVALLER DU KAN GJØRE UTE

Oppvarming er viktig for å unngå skader

Det er alltid viktig med en god oppvarming før en intervall. Først og fremst for å forebygge skader, men kroppen kjennes også mer frisk og energisk ut når den er god og varm. Spesielt på intervaller hvor du skal presse deg litt ekstra.  Jeg bruker rundt 10-15 minutter på en god oppvarming, enten i form av øvelser og løping eller kun løping. Avslutter gjerne med et par drag i den hastigheten du skal løpe før du begynner.

Hoveddel

  • 2-3 runder
  • 8 x 30/15 sek
  • 2 min aktiv hvile mellom hver runde
  • tempo, høy intensitet

Slik gjør du:

Her skal du løpe 2-3 runder, litt avhengig av hva du orker og hvor mye du har løpt tidligere. Hvert drag er på 30 sek med 15 sek hvile. Så her skal du løpe 30 sek, hvile 15 sek hele 8 ganger. Så er det 2 min aktiv hvile før du gjør akkurat det samme igjen. Du bestemmer selv om du orker 2 eller 3 runder, men prøv å holde den samme farten på alle dragene.

Et tips her er så finne et strekke, marker start og slutt og prøv å holde samme farten på de 30 sek slik at du kommer deg til samme punkt på hvert drag.

Avslutning

Avslutt med å gå rolig de siste 5-10 minuttene.

Masse lykke til folkens! Håper dere løper litt denne helgen!

Klem Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer