DEILIGE INTERVALLER DU KAN GJØRE PÅ MØLLA ELLER UTE!

Det er lørdag og jeg er en dag forsinket med intervallene. Beklager det, men jeg var ikke helt i form i går så det ble en del hvile i går. Har begynt å se «Sydens Dronning» på Netflix, og jeg klarer rett og slett ikke løsrive meg fra den. Tenk at etter 16 år har jeg fått mast meg til en TV på rommet…. så der lå jeg store deler av dagen i går mens ungene var på skolen! Litt deilig det også innimellom, for dagene går i ett!

Dagens økt er en intervall du kan løpe på mølla eller ute. En 4×4 intervall er helt fantastisk når man kan dele den opp i 40/20 sek. Det gir i hvert fall meg masse boost og jeg tørr å satse litt ekstra.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe. (husk å godkjenne reglene når du melder deg inn bare)

Oppvarming

Jeg nevner alltid oppvarming ettersom dette er veldig viktig før man begynner å jage etter intervaller og høy puls. Jeg opplever selv at om jeg tar meg god tid til å varme opp kroppen presterer jeg bedre, og holder meg skadefri. Derfor anbefaler jeg ofte 10-15 min oppvarming før du setter i gang. Gjerne løp i rolig tempo før du tar et par drag i den hastigheten du tenker å løpe intervallen på.

Hoveddel

  • Intervaller: 4×4 fordelt slik; 40/20 sek pr drag x 4 (dette skal gjøres 4 ganger)
  • Pause: 2 min aktiv hvile mellom hvert 4 minutt
  • Stigning: på mølla 5-6 % (for litt motbakke), men løper du ute finn et kupert terreng med noen bakker om mulig. Men denne kan også løpes på et rett strekke om du ønsker det.
  • Intensitet: Høy

Slik gjør du:

Dette er en helt nydelig intervall, og til dere som sliter med knærne er ofte motbakker veldig bra. Har du tilgang til litt kupert terreng/motbakker er det gull. Har du ikke det funker denne fint også på flatt terreng. Løp 40 sek på og 20 sek pause 4 ganger for så å ta 2 min aktiv hvile. Dette skal du gjøre 4 ganger, altså 4×4 min, totalt 16 min + pauser.

Ønsker du tips på litt musik med trøkk i har jeg en spilleliste HER.

Avslutning

Avslutt med 10 minutters rolig jogg/rask gange før du er ferdig.

Camilla♥

Følg meg gjerne på Facebook her og YouTube her.

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer