SNART 2 ÅR MED CØLIAKI

ANNONSE BFree

Nå er det snart to år siden jeg fikk diagnosen cøliaki, og jeg må si at jeg har lært mye de siste årene. Kanskje spesielt det siste året hvor jeg har klart å få mindre og mindre uhell slik at magen ikke eksploderer. Savnet etter nystekte boller er fortsatt tilstedet, og selv om jeg neppe tror det forsvinner går det bedre og bedre. Tenkte jeg skulle prøve meg på glutenfrie boller nå som våren er her så dere får følge med!

Matgleden er endelig tilbake!

Jeg har alltid elsket mat, og derfor var det et stort slag i trynet når jeg fikk cøliaki. Det å ikke kunne spise det jeg ville når jeg ville har vært veldig utfordrende, og mye av den matgleden jeg tidligere hadde ble plutselig revet vekk. Jeg gikk ned i vekt, ble slapp, små deppa og var konstant kvalm og oppblåst. Det var et tidspunkt hvor jeg trodde kroppen var helt i ubalanse, og jeg kunne reagerer på den minste ting.

Men nå er jeg mye bedre, og jeg føler energien og kroppen er tilbake der den skal være. Jeg klarer å spise variert, for ikke å snakke om nok mat, og jeg har det veldig bra for tiden. Mat har mye å si på både overskudd, energi og trening.

Glutenfrie produkter smaker også godt

Jeg har begynt å gjøre meg veldig godt kjent i de «glutenfrie» hyllene i butikken, og det har åpnet seg en helt ny verden av produkter jeg kan tilføre i kosten. Variasjon er viktig for meg ellers går jeg fort lei, men det er alltid noen produkter jeg faller tilbake på.

Jeg kom over produktene fra BFree i fjor, og dette er produkter som har blitt store favoritter her i huset. Ikke bare for meg, men også Jørgen og gutta. Et stort pluss at vi alle kan spise dette uten grimaser fra barna

BFree er hverdagsprodukter for hele familien uten kunstig tilsetningsstoffer, fri for gluten, hvete, soya, nøtter, melk og egg. (veganske i tillegg)

BFree steinovnsbakt pitabrød

Dette er den perfekte turmat eller mat på farten! At dette er glutenfritt er faktisk helt utrolig, for de smaker akkurat som pitabrød rett fra en steinovn. Pitabrødet har en enkel «lomme» på siden som gjør at du kan fylle i masse mat  uten at den rakner, og min favoritt har blitt å fylle de med salat, lettrømme, fiskekaker, tomat og agurk. TIPS; legg de rett i brødristeren før du fyller i maten. Det blir faktisk sjukt godt!

Produktene er Fri for de mest vanlige 14 allergenene, og har i tillegg et høyt kostfiberinnhold samt lavt innhold av fett. De kan fryses om du ønsker det.

BFree Fullkornswrap

Det går mye wraps her i huset, kanskje spesielt på matpakker, mat etter trening og til lunsj. BFree sine fullkornswraps inneholder mye kostfiber, og ernæringsmessig et bra valg å ta. De er veganske, smaker godt og kan spises når og hvor som helst. Fyll de med hva du måtte ønske og wrap i vei! Jeg teste faktisk å lage de i vaffeljernet med ost og skinke. Funka som bare det, og kanskje ekstra stas for gutta som elsker ostesmørbrød.

 

Selv om jeg er relativt ny i «cøliaki-gamet» har jeg rukket å spise en del glutenfritt på markedet, og disse produktene fra BFree kan jeg absolutt anbefale. Setter med glede kvalitetsstempelet mitt på disse!

– Camila – 

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer