BLI EN ENDA BEDRE LØPER MED INTERVALLER!

Du er ikke alene om å synes at intervalltrening kan være hardt, men en liten motivasjon er at det funker! Selv liker jeg å variere intervalløktene om jeg er så heldig å klare 2 stykker i løpet av en uke, men jeg skal være ærlig å si at de ukene er det færre av. Er jeg heldig får jeg til en, men jeg er fornøyd med det også. Vært mye jobb i det siste, et par, lockdown og andre prioriteringer for meg den siste tiden, men jeg forsøker å holde det gående så godt jeg kan!

Et lite tips kan være å variere intervallene dine slik at du ikke løper de samme øktene uke etter uke. Det er viktig å utfordre seg selv slik at man ikke stagnerer. I tillegg er variasjon med på å skape masse treningsglede og mestring.

Intervaller for nybegynnere?

Du kan løpe intervaller selv om du er nybegynner, men jeg hadde kanskje ikke hatt intervaller på de aller første løpeturene. Start å gå på mølla, utfordre deg selv med litt stigning og forsøk å venne kroppen til treningen. Deretter kan du etter en stund begynne å teste ut noen små drag hvor du f.eks løper 7-8×60 sek. Bare ikke start for hardt ut. Kroppen må tilpasse seg treningen din slik at du ikke begynner intervallkarrieren din med masse skader.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

UKAS INTERVALL??

Oppvarming | viktig for å unngå skader

Er du en av de som dropper å varme opp før du løper? Jeg forsøker alltid å varme godt opp før en løpeøkt, og spesielt om det er på mølla med rask hastighet. Løper jeg ute kan oppvarmingen være rask gange og rolig jogg før selve løpeturen, men sørg i hvert fall for at kroppen er god og varm før du drar på. Gjerne 10-15 minutter i forkant.

Hoveddel

  • 7 min/6 min/5 min/4 min/3 min/2 min
  • pausene varierer ettersom dragene blir kortere. (4 min, 3 min, 2,5 min, 2 min, 1,5 min og 1 min)
  • 2 % stigning
  • farten skal økes underveis

Slik gjør du:

Denne intervallen er litt annerledes enn de tidligere jeg har postet, og som du ser er det ganske så lange drag. (desto lengre pauser)

Her starter du med å løpe 7 min etterfulgt av en aktiv pause på 4 min. Deretter løper du 6 min etterfulgt av en aktiv pause på 3 min. Deretter 5 min etterfulgt av pause på 2,5 min osv. Slik fortsetter du til du har løpt siste intervallen på 2 min.

Her er tanken at du skal øke farten underveis slik at du hele tiden utfordrer deg på hastighet og puls. Sørg for å finne en fart du kan klare, men forsøk å teste litt grenser og kjør på. Denne skal være litt tøff!

Avslutning

Avslutt med å gå rolig de siste 5-10 minuttene.

Nå er forresten Crossfit Open 2021 i gang, og har du tid og lyst kan du se den første av flere økter jeg gjorde for et par år siden.

God helg!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer