UTE ETTER EN PYRAMIDEINTERVALL?

Da var det fredag igjen, og jeg synes disse ukene bare går raskere og raskere. Snart påskeferie så det gleder vi oss veldig til! I dag kliner jeg til med en pyramideintervall jeg er helt sikker på at du kommer til å like!

Pyramideintervaller er motiverende, og her økes lengden til et angitt punkt før den synker igjen. Pyramideintervaller kan være både tidsbestemt, men også måles på antall meter du løper. Dette er supert om du for eksempel løper på bane. Sørg for å spare på kruttet til de siste dragene.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

 Pyramideintervall 40 min

Oppvarming

15 min oppvarming 1,5-2 % stigning på mølla (dette for å gjøre stigningen mer lik som ute i terreng), rask gange/lett jogg og noen raskere drag på slutten for å få beina i gang.

Hoveddel

  • 1 min pause mellom hvert drag
  • 2 % stigning
  • utfordre deg gjerne med en litt høyere fart i begynnelsen før du evt går ned mot toppen av intervallen. Deretter kan du øke litt fra 5 min og nedover igjen. (Jeg ville testet det slik: 13 + 12,5 + 12 + 11,5 + 11 + 11 + 11,5 + 12 + 12,5 + 13 km/h.)
  • Her må du finne din egen fart, men husk at du skal klare å holde den på både 1 minutts drag men også 5 minutters.
  • 1,2,3,4,5,5,4,3,2,1 min – totalt 30 minutter + pauser

Slik gjør du:

Her løper du 1 min før du tar pause. Deretter 2 minutter før ny pause på 1 minutt. Deretter 3 min osv. Slik holder du på til du har løpt alle dragene.

Avslutning

Avslutt med å gå rolig de siste 5-10 minuttene.

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her.

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer