INTERVALLER MED VARIASJON!

Det har vært en lang uke, men hva er ikke bedre enn å kickstarte helgen med en liten intervall? Jeg løp en tur med Snatchy tidligere i uka, og jeg elsker å starte mandagen med en løpetur. Setter liksom standaren for resten av uka.

Mestring er viktig for meg, og derfor justerer jeg ofte intervallene etter hvordan jeg føler meg. Er jeg litt sliten som nå senker jeg kanskje tempo litt, men er jeg i full fart kjører jeg på litt. Det viktigste for meg er å fullføre økta, men innimellom går jeg også på noen smeller. Tar til meg den lærdommene jeg kan♥

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Oppvarming

Er du en av de som dropper å varme opp før du løper? Jeg forsøker alltid å varme godt opp før en løpeøkt, og spesielt om det er på mølla med rask hastighet. Løper jeg ute kan oppvarmingen være rask gange og rolig jogg før selve løpeturen, men sørg i hvert fall for at kroppen er god og varm før du drar på. Gjerne 10-15 minutter i forkant. I tillegg kan det være smart å løpe et par raske drag i den farten du skal løpe på før du starter.

Hoveddel

  • Intervaller: 45×15 sek (x 10), 30×15 sek (x 20), 20×10 sek (x6)
  • Pause: se over (avhengig av drag) + 1 min mellom hver bolk
  • Stigning 2%
  • Hastighet: hard (øk stigningen gradvis for hver bolk)

Slik gjør du:

Her løper du 45 sek med 15 sek pause (hvor du hopper av mølla) 10 ganger. Totalt 10 minutter. Pause 60 sek. Deretter kjører du 30 sek løp og 15 sek pause x 20. Det vil si totalt 15 min. Øk gjerne hastigheten på dette draget. Deretter avslutter du med en «dessert» på 20 sek løp og 10 sek pause x 6. Denne skal være hard!

Avslutning

Avslutt med 10 minutters rolig jogg/rask gange før du er ferdig. Lykke til!

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer