LYST Å KICKSTARTE UKA MED INTERVALLER?

Som dere vet har jeg slitt med en strekk i bakside lår noen uker, men den ser heldigvis ut til å slippe taket. Jeg tar det fortsatt litt roligere enn jeg vanligvis pleier på løpeturene og intervallene mine, men så lenge jeg kan løpe er jeg happy. Dagens intervall er både motiverende og utfordrende så jeg håper du tar den!

Denne intervallen skulle jo egentlig ut fredag så jeg beklager det. Men heldigvis finnes det mange gode intervaller på bloggen så er du i tvil om hva du skal løpe kan du bare søke opp noen jeg har tatt før.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

OPPVARMING

En god oppvarming er viktig for å unngå unødvendige skader, og dette kan jeg ikke få sagt mange nok ganger. Har selv vært litt ivrig på en hard intervall, og vips kom strekken. Det å varme opp er en fin måte å forberede kroppen på hva den har i vente. Selv liker jeg å gå/småløpe de første 10 min før jeg setter i gang 2-3 raske drag gjerne i den hastigheten jeg har planlagt.

HOVEDDEL

 • Stigning: 2 % stigning
 • Drag: 3 min + 2 min + 1 min + 45 sek + 15 sek
 • Hastighet: Økende tempo for hver intervall, altså øke ved hver «bolk». Jeg ville økt med 1 km/h på de tre første, og deretter 0,5-1 km/h på de neste «bolkene» som er mer spurt.
 • Intensitet: Høy
 • Total lengde: litt over 21 min + pauser
 • 2×3 min
  1,5 min aktiv pause
 • 3×2 min
  1 min aktiv pause
 • 4×1 min
  30 sek pause (hopp av mølla)
 • 5×45 sek
  30 sek pause (hopp av mølla)
 • 6×15 sek
  15 sek pause (hopp av mølla)

Slik gjør du:

Løp 3 minutter for deretter å ha 1 minutts aktiv pause. Det vil si at du går rolig på mølla. Deretter løper du nye 3 minutter med 1 minutts aktiv hvile. Så kaster du deg på drag nummer to, altså 3×2 min. Det vil si 2 min på og 1 min aktiv pause. Gjenta dette 3 ganger før du tar 1 min pause og begynner på tredje draget. Slik fortsetter du til du er ferdig!

AVSLUTNING

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter.

I går kom vi oss jammen ut på løpetur i regnet, og jeg har seriøst glemt hvor digg dette var! Må gjentas for å si det sånn!

Ønsker dere en nydelig uke alle sammen!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer