EFFEKTIVE MOTBAKKEINTERVALLER

Startet dagen med en etterlengtet løpetur i skogen sammen med Jørgen og Snatchy. Ingen intervaller på meg ettersom jeg har mer enn nok med å holde følge med Jørgen i skogen, men jobbet bra i sone 3 på dagens mil synes jeg.

Jeg har som nevnt i går et mål om å løpe mer motbakke, få mer fart i beina og tåle disse bakkene noe bedre enn jeg gjør i dag (men det kommer seg!) Er bare nødt til å bli kvitt strekken i hamstring så enn så lenge blir det litt mer «rolig» løpeturer.

Ettersom det er intervaller jeg har hatt fokus på her inne på bloggen tenkte seg å dele en fin motbakkeintervall til deg. Den kan fint løpes ute om du heller det, men da er du helt avhengig av å finne kupert terreng.

Oppvarming

10-15 min oppvarming 1-2 % stigning på mølla, rask gange/lett jogg og litt raskere jogg på slutten for å få beina i gang. Jeg pleier å ligge på alt mellom 5-9 km/h.

Hoveddel

  • 5 % stigning
  • 6×4 min
  • pause, 2 min aktiv hvile
  • tempo, middels intensitet

Slik gjør du:

I dag har jeg valgt en motbakkeintervall med 6×4 minutter. Dette er en seig motbakkeintervall hvor målet er å øke utholdenheten i låra. (Noe jeg så absolutt trenger og ikke er så god på.) Farten styrer du selv, men sørg for at du har den på en fart du klarer å holde alle dragene på. Dette er faktisk mye tyngre enn du tror!

Her løper du på 5% stigning og 6×4 minutter. Det vil si at du løper i 4 minutter før du kjører en aktiv pause hvor du går/småløper på mølla i 2 minutter. Dette skal du da gjøre 6 ganger, 6×4 totalt.

Du må selv styre intensiteten og stigningen etter den formen du er i, så er dette for hardt senker du bare % noe.

Avslutning

Ro ned og gå 5 minutter før du hopper av mølla.

Ønsker dere alle en nydelig helg! Endelig kom sommeren!

Klem Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer