NORGESFERIE DAG 1 | TURTAGRØ

Da har jeg endelig tid til å skrive noen ord om årets Norgesferie, og forhåpentligvis kan vi bidra til at dere får noen gode tips på veien. Jørgen har brukt mange dager og uker på å lande vår fjerde Norgesferie og jeg kan vel trygt si at han leverte i år også. Jeg kommer til å skrive innlegg dag for dag slik at dere ikke misser noe som helst. Først ut er turen vår fra Turtagrø.

Turtagrø Hotell

TURTAGRØ

Ettersom bussene fra Hjelle til Turtagrø ikke starter å gå før 5. juli – 11. august var vi så heldige å få et herlig par til å kjøre bilen vår fra Turtagrø til Hjelle som også var endestoppet vårt på turen.

Vi pakket sakene våre forrige lørdag, og bare pakkingen i seg selv var litt av en logistikk ettersom vi skulle starte de 4 første dagene i telt. For hvordan pakker man egentlig smart til 2 voksne, 2 barn og en hund? I tillegg har du jo meg som har cøliaki så jeg må jo tenke på at jeg skal få i meg nok mat. (Kommer noen tips lengre ned)

Planen var å starte turen på lørdag da vi ankom Turtagrø, men ettersom vi kom såpass sent utpå dagen bestemte vi oss for å ta en overnatting på Turtagrø Hotell slik at vi kunne starte dagsturen søndag. Det er også fult mulig å telte på Turtagrø om du heller vil det.

Etter en god frokost, matpakker i sekken startet vi gåturen fra Turtagrø opp mot Skogadalsbøen. Fra Turtagrø Hotell gikk vi bilveien oppover (ca 1 km) til vi så en traktorvei inn til høyre. Der gikk vi gjennom Helgedalen, før vi ankom en sti som gikk opp mot Ekrehytta. Derifra kan du velge om du vil gå via Fannaråken som er 2 timer ekstra å få med deg en 2000 meters topp i samme slengen. Eventuelt kan du gå gjennom Keiserpasset som vi gjorde. Keiserpasset var nydelig, men bærer preg av at det er tidlig i sesongen. Fortsatt mye snø, og du går lett gjennom en del steder. Ikke noe særlig med en tung sekk på ryggen samt at det var noe vanskelig å finne stien på grunn av snøen. Men når det er sagt var det en nydelig tur som absolutt anbefales. (Keiserpasset er ca 1500 m.o.h)

Når vi var gjennom Keiserpasset fikk vi en lang nedstigning hvor fjellet går over til skogsterreng. Du ender da opp ved en bru som krysser elva 2 km før Skogadalsbøen. (DNT Turisthytte) Har du lyst å telte ute i det fri har du en perfekt teltplass rett før brua. Det var også her vi teltet den første natta.

Hva har jeg med av glutenfri mat på slike turer?

Ettersom jeg har cøliaki har jeg et par tips å komme med på mat du kan ha med deg på slike turer. Det viktigste er å ha mat som naturligvis holder seg uten kjøleskap, men også nok mat for å bli mett. Her kommer mine topp 10:

 1. Real Turmat (finnes masse glutenfritt og min favoritt er lapskaus og chili con carne)
 2. Riskaker, peanøttsmør og banan
 3. Glutenfritt brød
 4. Skinkeost, Nugatti og syltetøy på klemmeflaske
 5. Sjokolade
 6. Pulverkaffe
 7. Usaltet cashewnøtter og valnøtter
 8. Proteinbarer
 9. Primus, fyrstikker og gass til å varme vann til Real turmat og kaffe
 10. Godt humør kan trenges

Kommer et nytt innlegg om dag 2 i morgen! Spør gjerne om dere lurer på noe!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer