NORGESFERIE DAG 2 | SKOGADALSBØEN TIL VETTISMORKI

Som dere så i forrige innlegg gikk vi dag 1 fra Turtagrø til ca 2 km før Skogadalsbøen. Denne turen var 15 km lang og tok oss 7 timer å gå. Utrolig deilig å legge fra seg sekkene, sette på primusen og spise lit mat før vi la oss for kvelden. Teltplassen ligger ca 2 km før Skogadalsbøen, der hvor brua krysser elven. En fantastisk fin teltplass som anbefales om du ikke vil sove på Skogadalsbøen turisthytte. (Brua heter forøvrig Storebrui)

 

Jeg sover generelt veldig dårlig i telt, så jeg er alltid den første som våkner. Klokka viser ofte et sted mellom 06.00 og 07.00, men ettersom jeg er en morgenfugl skal det ikke mer til enn en god kopp kaffe for å gjøre meg glad. Ingen dekning gjør hele teltopplevelsen bare enda bedre, og jeg kan bare sitte å nyte. Snatchy er en dovengris så hun stod heller ikke opp før resten av gutta boys.

En pose med ferdig havregryn svellet i kokende vann, en kopp kaffe og vi var klare for en lang dag i fjellet.

Etter å ha pakket oss ned gikk vi i ca 2 km til Skogadalsbøen Turisthytte. Hytta var kun åpen for selvbetjening, men vi fikk allikevel servert ferske pizzasnurrer og tørket noen våte klær. Det kan ikke beskrives hvor godt det var å starte turen med tørre sko og sokker

Etter noen pizzasnurrer i magen (for de som tåler det) begynte en lang, men fin tur fra Skogadalsbøen til Vettismorki. Vi forventet en litt roligere tur, men det viste seg at vi måtte opp ca 500 meter for deretter en noe tøff nedstigning. Etter de 500 meterne oppover starter du å gå nedover mot Fleskedalen som også er et alternativ til teltplass om du ikke vil gå helt til Vettismorki. Fra Fleskedalen går du langs elven før du skal videre nedover (kanskje den tøffeste nedstigningen, og jeg tror hele turen har en nedstigning på 1000 meter). Ettersom vi hadde bestemt oss for Vettismorki var det bare å gå videre helt til vi kom frem til den idylliske teltplassen på Vettismorki. Her har du flere hytter samlet, og en av de har tidligere blitt brukt som DNT Turisthytte. Elva renner rett ved teltplassen så du har vann lett tilgjengelig.

                 

Selve turen er på 13,5 km og vi brukte ca 6 timer totalt fra Skogadalsbøen til Vettismorki.

I morgen skal jeg skrive mer om turen til Vettisfossen og Hjelle, så jeg håper du dukker innom! Spør gjerne om du lurer på noe!

Er det noen av dere som planlegger samme rute som vi har hatt i sommer?

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer