DAG 3 | VETTISMORKI – VETTISFOSSEN – VETTI GARD – HJELLE

VETTISMORKI – VETTI GARD – HJELLE

Det er litt feriemodus her så beklager om jeg har vært litt treg med oppdateringen fra Norgesferien vår, men her kommer dag 3 fra teltturen.

Som jeg nevnte i forrige innlegg teltet vi ved Vettismorki som ligger kun 20 minutters gange fra den kjente Vettisfossen. Det var ved denne fossen deltakerne fra 71 grader nord spente opp hengekøyer og sov 275 m over bakken.

Etter en natt ved Vettismorki våknet vi opp med sol og blå himmel. Kanskje en av de bedre teltplassene vi har teltet på. Grønt og fint, flatt, nydelig natur og som tatt rett ut av et eventyr.

Etter en god frokost med litt havregryn på pose, et par kopper kaffe var vi klare for å ta på oss de altfor våte skoene og oppleve siste del av turen. Det er kanskje det jeg likte minst på hele teltturen…. å ta på seg våte sko med helt rene sokker Men etter noen er det glemt allikevel.

  

Første stopp var Vettisfossen, kun 20 min gange fra teltplassen. Fossen omtales også som Vettismorfossen, Markefossen eller Morkafossen og er en foss i Årdal kommune. Vettisfossen er Norges høyeste uregulerte foss med en høyde på 275 m som renner ut i Utladalen.

 

Etter noen minutters utsikt ved fossen startet nedstigningen mot Vetti Gard. Her finner du et ganske bratt parti, men jeg synes faktisk nedstigningen mot Fleskedalen var tyngre.

Vetti Gard er en DNT hytte som ligger midt i Utladalen. Den har 13 rom og totalt 38 senger om du vil sove over en natt eller to. For noen år siden teltet vi på samme området så det er også fult mulig. Den har en enkel matservering i sommersesongen, og er absolutt et sted å besøke.

For å komme til Vetti Gard uten å gå den hele ruta vi tok kan du fint parkere på parkeringsplassen ved Hjelle og gå innover langs elva Utla. Denne turen tar ca 1 time, og det er fullt mulig å gå her med både rullestol og barnevogn. Bred og fin grusvei helt inn til Vetti Gard.

Etter en god matpakke gikk turen videre fra Vetti Gard og til Hjelle. Denne turen tok som nevnt en times tid, men vi brukte noe lengre tid ettersom vi tok et isbad i Høljahølen. Det er faktisk andre gang vi bader her, og jeg kommer gjerne tilbake. Flottere og mer idyllisk badeplass skal du se lenge etter, men vær forberedt på at det er kaldt.

           

Etter et forfriskende bad gikk vi videre til endestoppet som var parkeringsplassen ved Hjelle. Som dere vet startet jo turen vår på Turtagrø, men vi fikk hjelp av et par som kjørte bilen vår derfra tilbake til Hjelle så vi slapp å ta taxi. Bussen starter nemlig ikke å gå før 1 juli så vi var litt tidlig ute i år.

     

Selve turen fra Vettismorki til Hjelle tok oss rundt 3-3,5 time (14 km) om jeg ikke husker helt feil. Da har jeg fjernet tiden med matpause og bading.

Noen husker kanskje at vi gikk fra Hjelle – Vetti Gard – Vettisfossen – Vetti Gard – Hjelle for noen år siden, men da endte vi opp på bunnen av fossen. Ingen teltplass der så vi teltet ved Vetti Gard. Kan jo nå si at jeg har vært både på toppen og i bunn av en av de flotteste fossene vi har i Norge! Du kan lese om den turen HER.

Håper noen av dere tar turen! Det er bare å spørre meg om hjelp om du lurer på noe!

God sommer gjengen!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer