KLAR FOR EN INTERVALL PÅ MØLLA SOM FÅR OPP PULSEN?

Ja nå er det altfor lenge siden jeg har blogget, men jeg har tatt meg skikkelig ferie i sommer. I tillegg sliter jeg fortsatt med en strekk/betennelse i hamstring så jeg har tatt det veldig piano med løpingen. Men nå er det på tide å inspirere til litt løpeøkter så her kommer det en jeg håper du vil teste!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Oppvarming

Løp rolig i 10-15 minutter før du er klar for selve økta. Jo flinkere man er til å varme opp jo bedre kjennes kroppen, og du forebygger både i tillegg unødvendige skader. Stigning på 2 % og hastighet 5-6-7-8-9 km/h i 10-15 minutter, evt et par raske drag på slutten før du begynner.

Dette er en intervall som fint kan løpes ute!

Hoveddel

  • Stigning: 2 km/h
  • Hastighet: høy
  • Forsøk å holde samme fart og hastighet på alle dragene. nHar du mer å gi på slutten kan du gjerne øke km/h.
  • Pauser: 2 min pause mellom hvert drag på 4 min

Intervallene 4×4 | hvert drag er på 45/15 sek

4×4 minutter hvor et drag på 4 minutter består av 4x 45/15 sekunder. Totalt 4 minutter. Dette skal gjøres 4 ganger, altså 16 drag totalt.

Slik gjør du:

Dette er en 4×4 min intervall og det betyr at du skal løpe 4 drag 4 ganger. Altså 16 drag totalt med 2 minutters aktiv pause etter hvert fjerde drag. Det vil si følgende; Start med å løpe 45 sekunder før du tar 15 sekunder pause hvor du hopper av mølla. Dette gjør du 3 ganger til, altså totalt 4 x(45/15 sek). Dette var første bolk, og du kan nå ta 2 minutters aktiv hvile før du begynner på drag nummer 2. Du skal gjøre dette totalt 4 ganger!

Aktiv hvile= gå/småløpe på mølla for ikke å få altfor lav puls i pausene

Avslutning

Avslutt med 10 minutters rolig jogg/rask gange før du er ferdig.

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer