KLAR FOR EN SPENSTIG INTERVALL?

Det er fredag og det betyr bare en ting, nemlig INTERVALLER! Dere imponerer meg hver uke så her er det bare å stå på videre. Ikke ha fokus på å løpe lengst eller raskest, men å fullføre!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

UKAS INTERVALLER

Oppvarming

Bruk god tid på oppvarmingen! Intervallene oppleves bedre når kroppen er skikkelig varm, og det er godt at pulsen har fått jobbet litt før selve dragene. Jeg merker også at jeg er mer mentalt forberedt, og hodet er på plass. Start gjerne med 10-15 min rolig på mølla før du avslutter med et par drag du skal løpe i selve intervallen.

Hoveddel

  • (30 sek / 15 sek x 10 drag) x 3 runder
  • 2-3 min aktiv pause mellom hvert 10. drag
  • mål om samme hastighet på alle dragene
  • 2% stigning om du løper på mølle, men denne kan fint løpes ute også
  • tempo skal være hardt ettersom dragene også er korte. (Kun 15 sek pause for å holde pulsen oppe)

Her er dragene korte så her må man trøkke på litt for at dette skal bli en hard intervall.

Slik gjør du:

Start med å løpe 30 sek på og hoppe av i 15 sek. Dette skal du gjøre 10 ganger. Dette er første runde av 3 runder. Ta 2-3 min pause (aktiv hvile) hvor du går/småløper på mølla til runde nummer to. Gjenta 30 sek/15 sek 10 ganger før ny 3 min hvile. Så kliner til med den siste runden, 30/15 sek x 10 drag. Masse lykke til!!

Avslutning

Avsluttet med å gå rolig de siste 5 minuttene.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer