INTERVALLER MED KORTE DRAG!

Som lovet kommer ukas intervaller selv om jeg ikke har vært trofast mot meg selv de siste ukene. Jeg sliter litt med lite energi om dagen så jeg har ikke kjørt de hardeste intervallene de siste ukene. Når det er sagt har jeg kommet meg ut på både sykkelturer, korte løpeturer og lange gåturer med Snatchy. Mye bedre enn ingenting. (foto: Foto.no)

Grunnen til at jeg er litt slapp om dagen er jeg litt usikker på, men jeg var innom legen for å ta en utvidet blodprøve i dag for å sjekke om jeg har noe mangler av noe slag. Kjenner meg så sykt slapp, tom for energi og litt på underskudd rett og slett.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

UKAS INTERVALLER

Oppvarming

Bruk god tid på oppvarming selv om du kanskje er fristet til å kjøre på. Kroppen trenger å bli god og varm for du setter i gang. Intervallene oppleves også bedre når kroppen er skikkelig forberedt.

Hoveddel

  • (30 sek / 15 sek x 10 drag) x 3 runder
  • 3 min aktiv pause mellom hvert 10. drag
  • mål om samme hastighet på alle dragene (jeg endte opp med å justere opp underveis)
  • 2% stigning om du løper på mølle, men denne kan fint løpes ute også
  • tempo skal være hardt ettersom dragene også er korte. (Kun 15 sek pause for å holde pulsen oppe)

Her er dragene korte så her må man trøkke på litt for at dette skal bli en hard intervall. Når jeg løp denne sist visste ikke helt hvor høy hastighet jeg skulle starte med, men det finner du ut av underveis. Lov å justere om motstanden er for høy eller for lav.

Slik gjør du:

Start med å løpe 30 sek på og hoppe av i 15 sek. Dette skal du gjøre 10 ganger. Dette er første runde av 3 runder. Ta 3 min pause (aktiv hvile) hvor du går/småløper på mølla til runde nummer to. Gjenta 30 sek/15 sek 10 ganger før ny 3 min hvile. Så tar du og kliner til med den siste runden, 30/15 sek x 10 drag. Dette er en skikkelig quick fix dere og jeg håper du tester den ut!

Avslutning

Avsluttet med å gå rolig de siste 5 minuttene. Masse lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer