3 FORDELER VED INTERVALLTRENING + UKAS INTERVALL!

Intervalltrening er både effektivt og morsomt, og det bidrar til å øke hastigheten din på løpeturene. Fordelen med intervalltrening er at du kan holde en høy hastighet over lengre tid enn hva du f.eks klarer under en sammenhengende distanse. Veldig motiverende er det også. Her kommer ukas intervaller!

Oppvarming

Start med lett oppvarming i 10-15 minutter for deretter å småløpe de siste minuttene. Hjelper å få kroppen godt i gang før dragene!

Hoveddel

 • 2% stigning
 • 4, 6, 8, 6, 4 minutter delt opp i 40/20 sek
 • 2 min aktiv hvile mellom dragene
 • hastigheten er den samme på 4,6,8 min. Deretter forsøk å øke på de to siste dragene (6,4 min) om du klarer!

INTERVALLEN

 • 2% stigning 4 min (40/20sek)
 • 2 min aktiv hvile
 • 2% stigning 6 min (40/20sek)
 • 2 min aktiv hvile
 • 2% stigning 8 min (40/20sek)
 • 2 min aktiv hvile
 • 2% stigning 6 min (40/20sek)
 • 2 min aktiv hvile
 • 2% stigning 4 min (40/20sek)

Slik gjør du:

Her er hensikten å løpe med samme fart på de tre første dragene, det vil si 4, 6 og 8 minutter. Hvert minutt skal deles opp i 40/20 sek, det vil si at på første drag som er 4 minutter løper du 40 sek, pause 20 sek x 4 som tilsvarer 4 minutter. 40 sek på og 20 sek av. Deretter tar du 2 min aktiv hvile før du løper neste på 6 min, dvs 40/20 sek x 6. Osv osv.

Avslutning

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter. Tag meg gjerne på Instagram om du løper denne i løpet av uken! Kult å få med seg hvem som tester den ut! Jeg skal løpe denne til uka, for nå er hamstringen heldigvis bedre.

3 positive ting ved å løpe intervaller:

 1. Hjertet blir sterkere. All den harde treningen vil gjøre hjertet ditt sterkere og øke hjertets slagvolum. Med det mener jeg at hjertet pumper ut mer blod per slag. Siden hjertet jobber mer effektivt trenger det ikke slå så ofte, og derfor går også hvilepulsen ned etter en stund.
 2. Du blir sterkere av å løpe intervaller.
 3. Effektivt og fort gjort! Trening trenger ikke være så avansert eller ta flere timer. husk det!

Følg gjerne løpegruppen min på Facebook; Treningsfrue løpegruppe og Instagram HER.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer