ENKEL OG EFFEKTIV INTERVALL PÅ MØLLE

Endelig fikk jeg løpt en intervall igjen, og selv om jeg ikke er hundre prosent bra i hamstring klarte jeg å løpe uten vondter. Brukte litt ekstra tid på oppvarmingen denne gangen, og sørget for at kroppen var god og varm før jeg startet. Tok det litt penere enn jeg vanligvis ville gjort, men heller det enn ikke å løpe. Klar for ukas intervall? 

Oppvarming

Startet med lett oppvarming i 15 minutter før jeg løp noen drag på den hastigheten jeg skulle løpe på. Det er alltid godt å få hodet og kroppen skikkelig i gang før du begynner. Merker at jeg trenger mer og mer oppvarming jo eldre jeg blir

Hoveddel

 • 2% stigning
 • 6 x 60/30 sek, 8 x 40/20 sek, 10 x 30/15 sek
 • 2 min aktiv hvile mellom dragene
 • jeg økte hastigheten for hver bolk og økte med 1 km/h.
 • hastighet: høy

INTERVALLEN

 • 6 x 60/30 sek
 • 2 min aktiv hvile
 • 8 x 40/20 sek
 • 2 min aktiv hvile
 • 10 x 30/15 sek

Slik gjør du:

Du starter med å løpe i 60 sekunder før du tar en 30 sek pause. (Hopp av mølla) Dette gjør du 6 ganger for deretter å ta 2 min aktiv hvile. Sørg for at pulsen ikke går altfor mye ned i pausen så gå enten raskt eller småløp.

Deretter kan du teste å øke hastigheten med 1 km/h for så å løpe 40 sek. Hopp av mølla og ta 20 sek pause. Dette skal du gjøre hele 8 ganger. Ny aktiv hvile i 2 min for deretter å ta siste innspurt med 30 sek løp og 15 sek hvile 10 ganger. Økt hastigheten her også om du klarer.

Avslutning

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter.

Følg gjerne løpegruppen min på Facebook; Treningsfrue løpegruppe og Instagram HER.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer