MOTIVERENDE INTERVALLØKT

Søsteren min nevnte i går at hun føler hun våkner mandag og legger seg fredag. Noen som kjenner seg igjen? Jeg kan i hvert fall si at det er slik jeg har det om dagen. Skulle gjerne hatt noen ekstra timer i døgnet, men samtidig går det greit så lenge jeg planlegger godt nok. Jeg får dessverre ikke løpt ukas intervaller i dag da halsen er litt rusk, men håper du er klar for å kaste deg på en fin løpeøkt. (Jørgen mente jeg hadde «girlflue», men det ordet kjenner jeg ikke igjen )

Oppvarming

Start med lett oppvarming i 10-15 minutter før du løper noen drag på den hastigheten du skal løpe på. Det er alltid godt å få hodet og kroppen skikkelig i gang før du begynner. Eventuelt om du kjører noen løpedrills før selve oppvarmingen for å bli varm i hofte og ankler.

Hoveddel

  • 2% stigning (sker alltid å løpe på litt stigning pga knær)
  • 5,4,3,2,1 min hvor vi deler opp hvert minutt med 45/15 sek
  • 2 min aktiv hvile, men juster ned hvilen til 1,5 og 1 min på 3 og 2 min. Vi ønsker ikke at pulsen skal gå altfor mye ned.
  • hastighet: høy (her kan du evt også øke hastigheten i takt med at arbeidstiden minker om du kjenner du har mer å gå på.

INTERVALLEN

Slik gjør du:

Første draget er på 5 min, men husk å dele opp hvert minutt i 45/15 sek. Det vil si at du løper i 45 sek, hopper av mølla i 15 sek for deretter å løpe nye 45 sek. Dette skal da gjøres 5 ganger, totalt 5 min. Så en aktiv hvile på 2 minutter før du kaster der ut på 4 min (Del også opp denne i 45/15 sek) Slik fortsetter du til du er ferdig med siste minuttet. Pausene synker i takt med at arbeidstiden blir lavere, og dette er for at pulsen ikke skal bli for lav og komfortabel. Hastigheten justerer du selv, men forsøk å holde en høy hastighet på denne.

Avslutning

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter.

Følg gjerne løpegruppen min på Facebook; Treningsfrue løpegruppe og Instagram HER.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer