4 GLUTENFRIE TIPS!

– annonse Møllerens –

Nå har jeg levd med Cøliaki i snart tre år, og jeg må ærlig innrømme at det har vært litt av en reise. Fra å ikke kunne noe om et glutenfritt kosthold til å faktisk måtte implementere det 100% i hverdagen min har vært både lærerikt og spennende, men også utfordrende. Jeg har gått på et par smeller kan du si, men lærere hele tiden.

Jeg har testet å lage mye glutenfritt de siste årene, noe vellykka og noe jeg rett og slett har måttet kaste i søpla. Med vellykka mener jeg at baksten ikke faller fra hverandre, er knusktørr eller smaker pyton. For det er fort gjort når man prøver å eksperimentere med ingredienser man ikke er så kjent med. Når det er sagt er jeg veldig takknemlig for at det stadig vekk kommer gode glutenfrie alternativer til oss med cøliaki. For vi fortjener også rykende fersk bakst som smaker godt ikke sant?

Derfor er jeg veldig glad for at Møllerens nå har lansert en sunnere grov glutenfri produktserie på norsk havre. Bruken av norsk havre gir flere ernæringsmessig fordeler, og ettersom serien også er halvstekt er disse perfekt å ta med på hytta, til venner om du skal på besøk eller om du rett og slett skal kose deg hjemme. Og det beste er jo at ingen av disse tar lang tid å lage!

Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg spiste bakst med sprø skorpe! Focaccia´n  var så god at Jørgen også kastet seg over den. Sprø som bare det og helt ypperlig til en god salat eller en hjemmelaget suppe.

4 glutenfrie nyheter fra Møllerens

Myke havrebrød med en praktisk rund form gjør det utrolig enkelt om du har dårlig tid eller trenger mat på farten. Trenger kun 2 min i brødristeren før de er nystekte, og i tillegg har de en fantastisk god smak. Lettvint, sunt og godt, og uten tvil en av mine favoritter. Et lite tips er å dele de på langs, fylle de med noe godt pålegg og lukke igjen om du trenger å ha de i en matpakke på farten. (36% grove, smaker havre og er utrolig saftige)

   

Grove bagetter bakt med havre og chiafrø har en sprø stekeskorpe jeg har savnet i det glutenfrie kostholdet mitt. Fikk følelsen av å spise vanlig rundstykker igjen, og med brunost på ble dette en digg fornøyelse. Luftig, ekstremt god på smak og 39% grove. (nøkkelhullsmerket) Disse ser jeg for meg på frokostbordet i helgene, som tilbehør til suppa eller til kveldsmat.

Hverdagen er hektisk, og jeg regner med at vi alle kjenner på tidsklemma innimellom. Barn som skal på trening etter skolen, fotball og hockeykamper, en mann i turnus, hund som skal luftes og en fulltidsjobb gjør at det ikke alltid er like enkelt å lage mat fra bunnen av. Derfor er det ganske greit å ha noen gode alternativer å velge mellom når hverdagen er litt hektisk.

Pizzabunn bakt med olivenolje er helt geniale som lynrask middag eller kveldskos. Ikke bare er de gode på smak, men bunnen ble fantastisk sprø selv uten bruk av steinplate i ovn. Latterlig enkle å lage, og uten tvil barnas favoritt!

Sleng på litt tomatpure blandet med oregano, salt og pepper, revet ost, mozzarella, skinke/pepperoni og stek de på 250 grader i ovnen i rundt 8-10 min. Lover deg et fantastisk godt måltid.

Vi spiser ofte hjemmelaget suppe eller kyllingsalat med pesto i ukedagene, og som tilbehør har Jørgen ofte kjøpt nanbrød eller ferske rundstykker. Jeg derimot har ikke hatt noe som helst så derfor er jeg super happy for at Møllerens nå har kommet med Focaccia med rosmarin og olivenolje. Kjempe sprø med gyllen skorpe, luftig i konsistensen og ekstremt god på smak. Et lite pluss er kanskje at den er laget som et brytebrød, for da blir den bare enda mer saftig. (perfekt å dyppe i suppa!)

              

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med alle de 4 produktene i denne serien, og jeg anbefaler deg virkelig å teste om du ønsker god glutenfri bakst. Det er jo ikke alltid man har tid og lyst til å bake alt selv, og da er disse helt gull. Gi meg gjerne en tilbakemelding om dere tester!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer