TIPS PÅ EN GOD INTERVALL

Da var det fredag igjen, og vi er vel klare for å løpe litt? Moro med alle tilbakemeldingene på intervallene jeg legger ut, og ekstra gøy at dere testet de ut! Dagens løpeøkt er litt av en svettefest, men samtidig veldig motiverende ettersom dragene ikke er så lange. Jeg tror du vil oppleve at denne går unna!

Oppvarming

Start med lett oppvarming i 10-15 minutter før du løper noen drag på den hastigheten du skal løpe på. Det er alltid godt å få hodet og kroppen skikkelig i gang før du begynner. Eventuelt om du kjører noen løpedrills før selve oppvarmingen for å bli varm i hofte og ankler.

Hoveddel

  • 2% stigning (pleier alltid å løpe på litt stigning pga knær)
  • 2-3 x 10 x (50/10 sek drag)
  • 2 min aktiv hvile mellom hver bolk
  • hastighet: høy

INTERVALLEN

Slik gjør du:

Her skal du løpe i 50 sek, hoppe av mølla i 10 sek. Dette skal du gjøre 10 ganger du før tar en 2 min pause. Dette er en bolk som varer i 10 min totalt. Når du tar dine 2 min pause sørg for å holde deg i aktivitet slik at pulsen ikke synker for mye. Eventuelt kan du også småløpe i pausene dine. Etter 2 min pause starter du på en ny runde og repeterer 10 x 50/10 sek. Føler du at du har mer å gi tar du nye 2 min pause og kjører en gang til.

Avslutning

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter.

Følg gjerne løpegruppen min på Facebook; Treningsfrue løpegruppe og Instagram HER.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer