UKAS PYRAMIDEINTERVALL!

Dagens intervalløkt er en pyramideintervall, og slike intervaller er mye brukt for å bygge opp en intervall. Lengden på selve dragene minker til et gitt punkt for så å øke i samme takt. Husk bare å spare litt på kruttet til de siste dragene. Denne testet jeg på onsdag, og det er bare å glede seg! Gjort unna på et blunk!

Oppvarming

Sørg for å varme godt opp, gjerne 10-15 min før du setter i gang. Noen trenger også kanskje enda mer oppvarming, men for min del holder det mellom 12-15 min. Varmer jeg ikke godt nok opp er risikoen for at en skade dukker opp større. Løp også gjerne et par drag på den hastigheten du skal begynne med slik at hodet og kropp blir klar. Lykke til!

 • Intervaller: pyramide, se under
 • Hastighet: høy

INTERVALLEN

Slik gjør du:

Som dere ser er dragene ulike, og dette vil også gjenspeile seg på tempo i intervallen. Du løper raskere på de litt kortere dragene som er i midten av intervallen. Sørg bare for å ikke brenne av alt kruttet i starten ettersom tempo skal være ganske så likt på begge sider av selve pyramiden. Dette er en høy intensiv intervalløkt hvor du skal løpe i et ganske så raskt tempo.

Du starter med 45 sek løp før pause på 15 sek. Dette skal du gjøre 5 ganger. Så tar du 1 min pause. Deretter begynner du på 40 sek løp etterfulgt av 20 sek pause. Dette skal du gjøre 5 ganger. Pause 1 min. Slik fortsetter du deg gjennom hele intervallen. Som du ser øker pausene i takt med et raskere tempo og kortere drag så her kan du øke litt om du ønsker det.

Jeg forslår at du prøver deg frem, men test gjerne å øke med 1 km/h pr bolk for deretter å gå ned 1 km/h når pyramiden snur (altså på midten når dragene blir lengre) Jeg har laget et eksempel under i parentes så skjønner du tegninga, men finn din egen hastighet.

 • 45/15 sek x 5 drag (13 km/h)
 • 40/20 sek x 5 drag (14 km/h)
 • 30/30 sek x 5 drag (15 km/h)
 • 15/15 sek x 10 drag (16 km/h)
 • 30/30 sek x 5 drag (15 km/h)
 • 40/20 sek x 5 drag (14 km/h)
 • 45/15 sek x 5 drag (13 km/h)

Avslutning

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter.

Følg meg gjerne på Instagram HER og løpegruppen min på Facebook HER.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer