Etter å ha levd med Cøliaki i 2,5 år begynner jeg å få noen favoritter. Jeg er fortsatt i prøve og feile kategorien hva kommer til baking og matlaging, men det blir noen suksesser underveis. Derfor kommer det 2 favoritter her som jeg håper du vil teste. Proteinbrødet er perfekt til både frokost, lunsj, kveldsmat, men også som tilbehør til suppe. Havrepizza er perfekt som både lunsj, middag og lørdagskos. Enjoy ♥
OPPSKRIFT PÅ GLUTENFRITT BRØD
Du trenger:
- 3 egg
- 2 ts bikarbonat (natron)
- 3 dl gresk yoghurt
- 5 dl glutenfri havregryn
- 1 dl linfrø
- 1 dl solsikkekjerner
Slik gjør du:
Visp eggene godt sammen med en gaffel og tilsett resten av ingrediensene. For å få ekstra utbytte av linfrøene kan du knuse de også før du har dette i deigen. Bland godt med en slikkepott (gjerne spar litt av både linfrø og solsikkekjerner til å strø på toppen). Bruk slikkepotten til å fordele deigen utover i brødformen (bruk bakepapir) i og sett i ovnen på 180 grader. Nederste rille (over/undervarme) i ca 30-35 min.
TIPS: Dette brødet inneholder meieriprodukter så det må enten være i kjøleskap eller bli fryst. Ellers blir det fort dårlig.
PIZZA MED HAVREBUNN PÅ 15 MINUTTER
Pizzabunn
- 130g kesam eller cottage cheese
- 1/2 ts salt
- 2 egg
- 1/2 ts bakepulver
- ca. 200 g havregryn
Slik gjør du: Bland alt med en stavmikser og klapp den flat på stekepapir. Sett den i ovnen på 150 grader i 2-3 minutter før du begynner med toppingen.
Topping
- hermetiserte tomater
- oregano (bruk en del)
- revet ost
- kokt skinke
- parmaskinke
Slik gjør du: Stekes midt i ovnen på ca 220 grader (over/under varme) før du lar den hvile et par minutter på benken.
Camilla