FINE MOTBAKKEINTERVALLER

Etter en uke med litt mindre løping på grunn av et vondt kne var det deilig å ta mølla fatt og løpe noen skikkelig fine motbakkeintervaller. Disse er for gode til ikke å deles, og med litt stigning på mølla kan jeg garantere deg at pulsen går opp. Håper du tester!

Jeg har hatt en lengre periode med mye løpeglede og friske knær, og nå skal jeg kaste meg ut i flere utfordringer. Det første blir min aller første Hyrox konkurranse i København om en uke! Gleder meg så sinnsykt, men jeg må bare prøve å holde meg frisk.. haha, føler det er sykdom overalt i disse dager. Fingers crossed!

Ukas intervaller var tøff, men samtidig veldig fort gjort. Digger når dragene blir mindre og mindre selv om stigning og hastighet øker. Lyst å teste?? Se under for forklaring.

UKAS INTERVALLER

OPPVARMING

Bruk god tid på oppvarming selv om du kanskje er fristet til å kjøre på. Kroppen trenger å bli god og varm for du setter i gang. Intervallene oppleves også bedre når kroppen er skikkelig forberedt. I tillegg er det veldig smart med tanke på å forebygge skader som kan dukke opp.

HOVEDDEL

  • 5 min løp – 2 min aktiv hvile – 5% stigning – start fart x km/h (eks. 10 km/h)
  • 5 min løp – 2 min aktiv hvile– 5% stigning – samme hastighet som over (eks. 10 km/h)
  • 4 min løp – 2 min aktiv hvile– 6 % stigning – øke med 1 km/h (eks. 11 km/h)
  • 4 min løp – 2 min aktiv hvile– 6% stigning – samme hastighet som over (eks. 11 km/h)
  • 3 min løp – 1,5 min aktiv hvile– 7% stigning – øke med 1 km/h (eks. 12 km/h)
  • 3 min løp – 1,5 min aktiv hvile– 7% stigning – samme hastighet som over (eks. 12 km/h)

Intervallene blir kortere og kortere, men både stigning og hastighet øker. Start på 5% stigning og øk med 1% for hver bolk.

SLIK GJØR DU:

Start med å løpe 5 min på 5% stigning og eks 10 km/h. Deretter tar du aktiv hvile med å gå eller småløpe på mølla i 2 min. Så løper du akkurat det samme en gang til før nye 2 min aktiv hvile. Deretter øker du stigningen med 1% og hastigheten med 1 km/h for så å løpe 4 min. Aktiv hvile i 2 nye minutter før du løper akkurat det samme. Så øker du mølla til 7% stigning og 1 km/h raskere før 3 min på mølla. Hvile i 1,5 min og gjenta. Dette er en skikkelig quick fix og jeg håper dere tester den ut!

AVSLUTNING

Avsluttet med å gå rolig de siste 5 minuttene. Masse lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer