Slik gikk mitt første HYROX løp!

Det har nå gått ett par uker siden jeg kastet meg ut i mitt første Hyrox løp. Hyrox er fortsatt ukjent for mange, men det er allerede på god vei inn i Norge og resten av verden for så vidt. Siden jeg elsker CrossFit, hinderløp og løping var jo dette en real gavepakke for å si det mildt.

Hyrox har konkurranser over hele verden, og jeg var så heldig å få med meg Kamilla, ei jeg ble kjent med under forrige treningsreise. Vi visste ikke helt hva vi gikk til, men booket oss fly, hotell og Hyrox billetter for noen måneder siden. Så var det rett og slett bare å brette opp ermene og begynne å trene målrettet mot vårt første Hyrox event. I Hyrox har du muligheten til å konkurrere individuelt, i team på 2 (samme kjønn eller mixed team) og relay som er team på 4. Veldig glad for å gjøre dette i team sammen med Kamilla. Det blir liksom ikke så skummelt, og så digger jeg å dele alle slike opplevelser sammen med andre.

Ettersom vi bodde så nærme arenaen bestod lørdagen i å gå turer, se på et par heat, spise mat og ligge med beina høyt før det var vår tur kl 16.00. Litt sent for min del, men ingenting å gjøre noe med.

Startskuddet gikk og vi var i gang! Innbytterpuls herfra til helvete, men det var bare å gasse på. Løpet er lagt opp til at du skal løpe 1 km for så å gjøre en gitt øvelse. Dette skal repeteres 8 ganger, dvs 8 km og 8 øvelser. Veldig digg å vite hva du skal trene opp mot, og det er ingen andre overraskelser annet enn at det var mye tyngre enn jeg hadde sett for meg haha. Når det er sagt løper man og fullfører øvelsene i sitt eget tempo, og alle øvelsene i et slikt løp er noe alle kan gjøre så fremt man ikke har skader som forhindrer utførelsen.

Etter å ha løpt 1 km var første stasjon 1000m SkiErg. Litt tyngre enn jeg hadde erfart på trening ettersom pulsen gikk i taket, men vi fordelte 250, 250, 250, 250m på oss hver. Så var det ut å løpe 1 km til før neste stopp som kanskje er den tyngste stasjonen. Nemlig 50m Sled Push 102 kg. Her gjelder det å ikke kjøre på til syra tar deg, men veksle så fort du kjenner beina blir slitne. Hold heller pacen oppe med veksling enn å gå tom. Ellers blir den neste kilometeren blytung. Slik fortsatte det til vi hadde løpt 8 km. Da toppet vi siste øvelse med 75 wallballs, 4 kg. Fordelte det på 35 og 40 unbroken.

Husker godt den siste repetisjonen – da var jeg ganske så ferdig. Kamilla fullførte de siste 40 så var det bare å løpe over målstreken. Elsker den følelsen fra å ha vært i kjelleren til å fullføre noe som både betyr litt, men også har fått deg ut av komfortsonen. Det er da man kjenner at man lever!

Vi løp inn på tiden 1.06.21 og sikret oss en 5. plass i aldersklassen 30-39. Må si meg fornøyd med det ettersom jeg egentlig er i klassen 40-45. Jeg hadde faktisk vunnet den klassen, men når du teamer opp med en som er 32 er det bare å kjøre på.

Topp 3 kvalifiserer seg til VM i Nice i Juni så jeg har ikke gitt meg med å nå dette målet. Til våren flyr jeg nemlig utenlands med Inger som er i samme aldersklasse, og vi skal jammen prøve å komme hjem med en VM billett i lomma. Lover å holde dere oppdatert når den tiden kommer!

Er du nyskjerrig på å teste Hyrox er det flere og flere affiliates som åpner opp i Norge. Skedsmo CrossFit som Jørgen og jeg eier har nylig blitt en Hyrox Affiliate så nå skal vi kjøre mer av denne type økter i tillegg til CrossFit selvfølgelig.

En Hyrox konkurranse økt ser slik ut:

Som dere ser er det mye løping så det er man nødt til å trene på i tillegg til alle de andre øvelsene. Jeg prøver å få inn mer løping i treningen min, og det blir kanskje enklere nå som vi kan løpe ute også. For det er stor forskjell å løpe på mølle vs betong som det er på en konkurranse.

Når det er sagt er det ikke sikkert at alle ønsker å konkurrere. Det å trene Hyrox vil uansett få deg i en god og allsidig form uten at du nødvendigvis må løfte så mye komplekse øvelser som kanskje du finner i CrossFit. I tillegg merker jeg at kroppen blir eldre så dette er noe som er litt mer skånsomt for en kropp som har vært skadet i et års tid.

Bare å spørre om det er noe du lurer på eller er nyskjerrig på! Hyrox konkurranser kommer til Norge i 2025 så bare å glede seg! Håper flere av dere har lyst å joine!

Er det interesse for å dele noen bra treningsøkter her på bloggen fremover må dere bare si ifra!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer