
 Max hadde bursdag i januar, og når familien kom på besøk var jeg jo nødt til å stelle i stand annet enn bare boller. Jeg elsker fersk gjærbakst, og det er ingenting som slår nystekte boller, men i en barnebursdag må man servere mer enn bare det. Siden jeg var midt i eksamenslesing var jeg så heldig å få hjelp av verdens beste svigerinne, Christine. Hun bakte en Oreo ostekake som etter min mening er en av de beste jeg har smakt. Vann i munn.
 
 
 
 Oppskrift
 150g smør, smeltet
 250g oreokjeks (eller annen sjokoladekjeks)
 mørk sjokolade, smeltes til pynt
 Ostekrem
 400g kremost, naturell
 3dl fløte
 200g lys kokesjokolade
 110g sukker
 1ts vaniljesukker
 2stk gelatinplater
 100g oreokjeks (eller annen sjokoladekjeks)
 
 Fremgangsmåte
- Start med å dekk en form (20 – 22 cm) med bakepapir.
- Deretter tar du 250g av oreokjeksen i en mikser som lager det til fine smuler. Tilsett smeltet smør og bland dette sammen. Trykk deretter kjeksen ned i bunnen av formen. Avkjøles.
- Gelatinplatene bløter du i kaldt vann.
- Bland kremost, sukker, fløte og vaniljesukker i en bolle. Visp dette sammen til en myk og fin krem. Gelatinen løser du opp i litt varmt vann og rør den så inn i ostekremen sammen med den lyse kokesjokolade (smeltet). Hakk opp resten av kjeksen i grove biter og vend dette inn i ostekremen.
- Hell herligheten over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ha en fin dag alle sammen!
Camilla
Snapchat: Treningsfrue
 
 
