VERDENS ENKLESTE BRØD SOM GJØR SEG SELV!
Håper uken din har vært fin! Etter en treningsreise er det godt å komme tilbake til hverdagen, og hva er vel bedre enn å fylle fryseren med hjemmelaget brød? Dette eltefrie brødet krever minimalt med innsats og smaker fantastisk.
Kom hjem til relativt tom fryser så jeg var nødt til å bake litt brød til barna som forøvrig er på god vei til å spise meg ut av huset. Jeg har endelig funnet bakegleden igjen, og nå baker jeg brød til den store gullmedalje her. Ikke glutenfritt dessverre, men familien trenger jo ikke å lide selv om jeg spiser glutenfritt. Denne oppskriften på eltefritt brød er så enkel, og det er vel grunnen til at jeg lager disse brødene opptil flere ganger i uken.
Jeg fikk oppskriften av svigerinnen min Christine, og etter å ha eksperimentert litt tror jeg at jeg har kommet frem til en veldig god oppskrift. Håper du tester!
INGREDIENSER TIL ELTEFRITT BRØD – 2 stk
500g hvetemel
350g rugmel, grovmalt
150g byggmel
1 ts tørrgjær
1,5 ts salt
9 dl lunkent vann
Slik lager du eltefritt brød
- Bland alle ingrediensene i en stor bolle med en sleiv.
- Fordel deigen i to brødformer. Gjerne med litt mel i, evt bakepapir.
- La deigen heve på kjøkkenbenken over natten (ca. 8 – 10 timer).
- Pensle deigen med litt vann og strø over havregryn.
- Stek brødene nederst i ovnen på 200 grader i ca. 55 minutter.
TIPS: Prøv ulike typer mel for spennende smaker, som spelt eller fullkornshvetemel. Har du ikke disse ingrediensene kan du fint slenge i totalt 1kg tørt mel av det du måtte ha. Jeg tipper det fungerer veldig fint, og du slipper å løpe på butikken om du ønsker å bake dette slik at det er klart vi mandags morgen! Evt sleng oppi 500g hvetemel, og resten av det du måtte ha liggende. Lykke til!
Ønsker du å lage proteinrundstykkene mine finner du oppskriften HER.
Camilla♥