KVALITETSTID OG OPPLEVELSER I DANMARK!

– annonse Visit Denmark-

Nå har vi hatt et par dager her nede, og jeg må si at både sola og opplevelsene leverer så til de grader. Jeg har et par gode tips til dere som kan tenke dere å oppleve Danmark med familien. Vi er jo glade i å røre på oss, så ferien vår har vært en blanding av både aktivitet, mat og kultur.

Vi bor på Landal Søhøjlandet i Silkeborg som er et fantastisk sted for barnefamilier. Her har barna alt de trenger til ferien, og du finner bl.a tennis, squash, fotballbane, bordtennis, badeland, lekeplass, volleyball, hinderbane, trampoliner, ballbinge, basket og mye mer. I tillegg har stedet en restaurant og en liten kiosk om du skulle trenge noe ekstra i feriehuset ditt. Helt nydelig å reise som familie faktisk

Dag 1, sykkeltur til Klostermølle

I går skinte sola, og vi kunne ikke bedt om et bedre vær for å si det mildt. Hentet sykler som stod klare til oss utenfor Det Gamle Posthus i Brædstrup bare 40 min fra der vi bor, og deretter var det bare å tråkke i vei på den allerede oppmerket sykkelstien retning Klostermølle. (Kan være greit å få et kart i forkant av turen)

Sykkelturen bringer dere forbi «Den Genfunde Bro«, Sukkertoppen og Klostermølle. Sistnevnte var siste stopp hvor også syklene våre ble hentet. Ettersom vi er utenfor sesong hadde de ordnet skyss tilbake til bilen som stod på Brædstrup, men ellers går det busser tilbake.

«Den Genfundne Bro» er en bro som i dag er et symbol på industriell ingeniørkunst som ble restaurert i 2014. En rød stålgitterbro som var Nordens høyeste da den ble bygget i 1899. Her kan du også se Danmarks eneste elv, Gudenåen.

Turen i seg selv er ganske så grei for barna, og ikke særlig langt fra der vi hentet syklene. Ettersom vi er i Danmark er det heller ikke mye bakker for små barneføtter å tråkke. Nyt en kopp kaffe fra termosen, ta en pust i bakken før dere tråkker videre retning Klostermølle og Sukkertoppen.

 

 

På veien stoppet vi opp for litt lunsj på «Det Lille Røgeri» hvor vi nøt god mat vi i sola ute før turen gikk videre.

«Sukkertoppen» ligger i et skogkledd terreng og er kanskje en av Danmarks største bakker. Vi nordmenn er jo vant til litt bakker og fjell, men det finner du ikke så mye av her i Danmark. Sukkertoppen har visstnok en fantastisk utsikt over naturen i Søhøjlandet, og her finner du også litt vikinghistorie. Med sine 108 meter over havet er dette en av Danmarks mest utfordrende stigninger. Vi rakk dessverre ikke å se denne toppen, men da har dere i hvert fall fått litt tips. (Denne er på veien til endestoppet så anbefaler dere å ta turen)

Siste stopp var «Klostermølle«, og det var også her vi ble hentet. Selve turen vår var på ca 20 km, men med mye flatt terreng gikk dette fort. Du finner den beste sykkelstien her etter min mening. Litt skog, sti og mye fin natur på vegen. Bør sies at sykkelturen inneholder noe sykling på veien, så jeg anbefaler dere med små barn å sykle tur / retur første stopp (Den Genfundne Bro). Evt er jeg sikker på at det finnes andre sykkelturer i området.

Klostermølle er kjent for nydelig natur, og dette er stedet å spise en god matpakke og en kopp kaffe før bussen tar deg tilbake. Evt kan du også sykle tilbake, men det kommer an på hvor mye barna orker og har lyst til. Klostermølle var i gamle dager et kloster, for deretter å bli en papirfabrikk. Nå er det en severdighet som er besøkt av mange. Du kan forresten ta deg enkelt opp til Sukkertoppen herfra om du ønsker det. Det er ikke langt å gå. Like ved finner du også mulighetene for kanoutleie slik at du kan padle på Gudenåen om du har lyst!

Dag 2, Kultur i Horsens

I dag har vi  opplevd byen Horsens og litt kultur. Veldig koselig å ta med gutta på litt ulike museer ettersom dette ikke er noe vi gjør veldig ofte. Vi har kost oss med is, kunst, teknologi og det kjente Fængslet som barna synes var kjempe stas.

Fængslet er Europas største fengselsmuseum, og her får du innblikk i hvordan fangene hadde det. Det er lyder i veggen, skygger som viser hendelser og du får gå inn i både celler, kjøkken og andre rom. Det er kanskje mest kjent for fluktforsøket til Lorentzen som brukte 11 mnd på å grave seg ut i en 18m lang tunnel. Selve tunellen er gjenskapt og du får også se redskapene han brukte.

Etter Fængselet stakk vi innom både Industrimuseet og Kunstmuseet som bare lå et steinkast fra Fængslet. På Industrimuseet finner du alt fra hvordan teknologi har forandret seg på 140 år, og ekstra moro å se hvordan boktrykkerkunsten har utviklet seg.

 

Rett i nærheten finner du også Kunstmuseet for de av dere som er interessert i det. Her finner du en samling av moderne dansk kunst fra de største nye danske kunstnerne. Selv forsøkte jeg å blende meg inn med kunsten i hagen

Etter et aldri så lite raid med fengsel og kunst ble vi sultne. Ble anbefalt Posthuset som ligger like i nærheten for litt Street Food. Kjempe koselig atmosfære, god mat fra hele verden og et kjempe hyggelig sted å spise med gjengen.

Kjøreturen hjem tok ca 1, og i ettermiddag har vi spilt både tennis og fotball. Nå ligger Jørgen og jeg og ser på Netflix (husk å ta med en hdmi kabel + overgang til telefon om du vil streame litt Netflix på kvelden.

I morgen venter en ny dag med fottur, kanskje CrossFit i Aarhus og Halloween stemning i Aarhus.

Ha en fin helg folkens!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer