FINE OPPLEVELSER FOR FAMILIEN I DANMARK

– annonse Visit Denmark –

Da er det søndag og siste dag her i Danmark. Vi har vært her siden onsdag kveld så det er egentlig perfekt å reise hjem nå med 4 dager fulle av fine opplevelser. Barna har storkost seg, og jeg tror vi alle 4 hadde godt av en liten høstferie.

I går hadde vi en kjempe fin dag med både tur og tivoli, og jeg fikk jammen sneket inn en liten treningsøkt på Europas største CrossFit Box, Aarhus CrossFit. Digg å svette litt, og ekstra moro å se en så stor CrossFit Box.

Vi startet dagen med frokost i feriehuset vårt her på Landal Søhøjlandet, og her kommer de jammen med frokost på døren hver dag. Ferske rundstykker, godt pålegg og juice. Kaffe og andre ting handler du bare i kiosken eller på en matbutikk i nærheten.

Himmelbjerget

Første stopp var Himmelbjerget, en av Danmarks mest besøkte naturområder. Det er ikke langt å gå fra parkeringen (kun 200 m) og du kan fint ta både rullestol og barnevogn med til toppen. Selve toppen er 147 m over havet, og du kan også ta med barna på toppen av tårnet. Fin utsikt, og en veldig lavterskel tur om barna ikke vil gå så langt. I tillegg har du mange muligheter for å gå lengre tur i området om du ønsker det.

Etter Himmelbjerget dro vi hjem for litt mat, men du har også mange fine spisemuligheter i Silkeborg.

Tivoli Friheden

Etter mat tok vi turen inn til Aarhus by. En stor by full av liv, og vi angret litt på at vi ikke rakk å kose oss mer her, men det får bli neste gang. Fikk med oss Halloween stemningen på Tivoli Friheden, så her ble vi noen timer før vi spiste middag på Aarhus Street Food.

Fra 9-24. oktober er det skikkelig Halloween stemning på tivoliet, og det var en veldig fin avslutning på dagen. Noen karuseller, litt is og moro var stas for gutta, og her er det enkelt å bruke noen timer sammen. De har åpent frem til kl. 21.00 på kvelden.

Aarhus Street Food

Etter tivoli kjørte vi bort til Aarhus Street Food og fikk oss en god middag. Enkelt å finne parkering, og vi fikk kost oss med god mat alle sammen. Mange av dere har lurt på hvordan det er å spise her nede med cøliaki, og det har gått veldig greit. Butikkene har ofte det samme som hjemme av glutenfrie produkter, men vær litt forsiktig når du spiser ute. Sørg for at de skjønner hva du sier, for jeg holdt på å gå på en smell i går. Heldigvis forstod hun som jobbet på kjøkkenet hva jeg sa, og fikk frarådet meg en liten matkatastrofe. Jeg endte opp med en deilig falaffel salat, og magen var happy.

Nå skal bli snart pakke oss ut, men først tror jeg barna skal på badeland så fort vi har spist litt frokost. Har du god tid før flyet går, eller en dag ekstra anbefaler jeg dere å ta turen til AQUA Akvarium og dyrepark i Silkeborg. Det er et ferskvannsakvarium og zoologisk senter som jeg tror kan være moro for barna å se.

Jeg skal begynne å pakke, lage litt frokost så flyr vi hjem i ettermiddag. Kan nesten ikke vente med å hente Snatchy, og jeg tror ikke hun har vært borte fra oss så lenge noen gang. Ønsker dere en nydelig dag!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer